1 de gener del 2015

FORMACIÓ EN CUINA NATURAL

Els diferents aliments interaccionen amb el nostre cos físic i les nostres emocions.

En aquesta formació ens qüestionem alguns dels mites relacionats amb l'alimentació i ens obrim a conèixer quins són els aliments sustentadors de salut i benestar, i com preparar-los.

Aquesta formació pràctica i teòrica s'emmarca dins del coneixement energètic dels aliments, aposta per l'alimentació local i de l'estació, i també aporta nocions de dietoteràpia.

Un camí envers l'alimentació natural i saludable és un camí d'autoconeixement i llibertat. També és un camí de sanació.

El curs consta de 48 hores, la meitat de teoria i l’altra meitat de pràctica per cuinar menús equilibrats.
Es farà en vuit sessions de un dia en cap de setmana (dissabte o diumenge).

Els plats s’adequaran a l’estació de l’any que se celebri cada sessió.
Contingut:
Sessió 1ª.
  • El que mengem i el que assimilem. Uns budells sans, la base de l'equilibri. Com nodrir adequadament els budells. Sistema digestiu.
  • Hidrats de carboni, cereals integrals. Ferments.
  • Polaritat contractiu i expansiu. 
  • El sistema immunitari, malalties auto-immunes.
Sessió 2ª.
  • Els ossos i el sistema nerviós. Com mantenir uns ossos forts i un sistema nerviós estable.
  • La llet i les fonts de calci. Llavors, algues i verdures biológiques.
  • Minerals. Sodi i potassi. Magnesi.
  • Sistemes de cocció.
  • Osteoporosi, artritis i artrosi.
 Sessió 3ª.
  • La qualitat de la sang i el bescanvi de nutrients. La circulació.
  • Les proteïnes animals i les proteïnes vegetals. El sucre i alternatives.
  • Polaritat acidesa i alcalinitat.
  • Malalties de la sang.
Sessió 4ª.
  • El pes adequat. Constitució i condició. Aliments extrems.
  • Lípids i greixos. Vitamines i radicals lliures.
  • Equilibri en el plat gràcies als sabors, colors i textures.
  • Hamburgueses vegetals i patés.
  • Amaniments -1.
  • Fibromialgia.
Sessió 5ª.
  • Com abordar un canvi progressiu amb amor. Aliments substitutius.
  • Postres sense sucre.
  • Amaniments -2.
  • Introducció a l'alquímia.
  • Cicles vitals i cicles estacionals. Necessitat i canvi.
  • Alimentació i emocions.
Sessió 6ª.
  • Replantejar la cuina de casa. Com organitzar-nos?
  • Els entrepans i els tuppers.
  • Esmorzars equilibrats.
  • Aprofundiment en el menú compensat.
  • Processos cancerígens.
Sessió 7ª.
  • Emocions, caràcter i alimentació.
  • Com sóc, què desitjo i què necessito.
  • Aprofundiment en l'alquímia.
  • Sistema endocrí.
Sessió 8ª.
  • Aprofundiment en dietoteràpia.
  • Aliments medecina i preparacions remeieres.
  • Cassos pràctics.
  • Recull i tancament.